Sociaal Draagvlak

Onder leiding van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnen de werkgroep sociaal draagvlak streven we naar een aangepaste statuut voor werknemers binnen de sector evenementen. Sinds de oprichting van BESA onderzoeken wij de mogelijkheden hieromtrent.

De werkgroep Paritair Comité heeft niet stil gezeten: het dossier om de oprichting te omkaderen werd verder uitgeschreven en gegoten in een vlot leesbaar document. Dit document is ondertussen verstuurd naar alle belanghebbenden die een rol zullen spelen in de verdere ontwikkeling van ons Paritair Comité : de vakbonden, de politieke partijen, de leden van de Groep van 10 en de betrokken ministeries. Doel was om al voor de federale verkiezingen hier een statement te maken.

Een aantal onder hen bevestigden het ontvangst en reageerden reeds met vraag tot bijkomende informatie.

De volgende stap dit jaar (2019) zal de officiële indiening zijn van de aanvraag tot oprichting. Eenmaal deze goedgekeurd kan er worden geschreven.

Duiding verzoek tot oprichting nieuw paritair comité

Deze nota heeft tot doel om mee de basis te vormen ter ondersteuning van de vraag tot oprichting van een paritair comité voor de evenementensector.

In deze nota wordt de meerwaarde van de oprichting van een nieuw paritair comité voor de evenementensector belicht.

Kort samengevat, bestaat deze erin om de feitelijke basis te duiden die de oprichting van een nieuw paritair comité kan verantwoorden: het paritair comité voor de evenementensector. De oprichting van een nieuw paritair comité wordt (op heden) ondersteund door twee werkgeversfederaties: Besa en Febelux.


Ja, ik wil meer info over deze werkgroep

Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vink aub aan dat je geen robot bent