TFS van Veldeman verovert Europa

TFS van Veldeman verovert Europa

De Tension Fabric Structure, dé eyecatcher op heel wat festivalterreinen in Europa deze zomer.

Naast een aantal grote festivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop, Awakenings, en Sziget (Hongarije) die al meerdere jaren resoluut voor deze tentstructuur kiezen, vonden dit jaar ook de festivalorganisatoren van onder meer Jazz Middelheim, Electric Castle (Roemenië), Watts à Bar (Frankrijk), Park Life (UK) en New Horizons (Duitsland) hun weg naar de imposante TFS.

Niet enkel als festivaltent doet de TFS het goed, ook bij bedrijfsfeesten, beurzen en andere publieksevents is dit een populaire overkapping. Recent werd de TFS nog anderhalf jaar lang ingezet als tijdelijk operagebouw omwille van verbouwingen aan de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel.

De TFS kenmerkt zich door zijn unieke boogvorm, opvallend strakke zeilen, hoge binnenruimte en grote vrije overspanning van 30m, 40m of 50m breed.  De constructie combineert de voordelen van een lichtgewicht structuur met de sterkte, veiligheid en afwerking van een permanent gebouw. De enorme binnenhoogte in combinatie met de standaard zwarte binnenkant biedt bovendien heel wat mogelijkheden voor de inrichting, verlichting en speciale effecten.