Een origineel idee uit Frankrijk...

Een origineel idee uit Frankrijk...

Onze partner SYNPASE zal aanwezig zijn op het eerste wereldkampioenschap voor monteurs van steigerconstructies, dat op 2 september 2017 zal plaatsvinden in Meyrié

(tussen Lyon en Chambery).

Het idee van dit kampioenschap kwam er na een informeel gesprek tussen technici en regisseurs van live entertainment, omdat ze vaststelden dat het gewoonweg niet bestond.

Dit evenement plaatst de sportieve en heel specifieke aard van het beroep van steigermonteurs op de voorgrond, terwijl er al kampioenschappen bestaan voor houthakkers, dakdekkers en zelfs mensen die op hoogte werken.

Door dit soort evenement te creëren, worden er 3 belangrijke doelstellingen bereikt:

  1. Er wordt een niet te missen evenement gecreëerd waarop alle mensen uit de sector, zoals monteurs, ondernemers en fabrikanten, worden verenigd, en dit in een gezellige en vriendelijke sfeer.
  2. Het monteren van podiumconstructies, de technieken en het materiaal worden opgewaardeerd, want deze mensen en hun gereedschap zijn meer en meer aanwezig, maar minder en minder zichtbaar voor het grote publiek, maar zullen dit keer wel in de spotlights staan!
  3. Met 'Le Bruit du Marteau' zal het drukke zomerseizoen worden afgesloten. Het evenement zal dé gelegenheid zijn om bij elkaar te komen in een gezellige sfeer, in een ander kader!

Wat houdt het evenement precies in?

'Le Bruit du Marteau' is het eerste kampioenschap voor monteurs van steigerconstructies.

Na de eerste editie in 2016 zal de tweede plaatsvinden in Meyrié op zaterdag 2 september 2017.

Het evenement wordt georganiseerd rond 3 pijlers:

           De wedstrijd en ontmoetingen tussen professionals uit de sector

           Animaties voor het grote publiek

           Het grote bal, met de prijsuitreiking, een banket en een gratis openluchtconcert

Waarden en belangen

Een evenement creëren waarop alle mensen uit het vak bij elkaar worden gebracht, waar de professionele en menselijke belangen worden onthuld en behartigd en men elkaar op een andere manier leert kennen.

Fairplay, gesprekken, erkenning en luisteren naar elkaar zijn de waarden waarop dit evenement steunt, dat jaarlijks zal worden georganiseerd en een echte vaste waarde zal worden.

De wedstrijd

De proeven werden bedacht in samenwerking met METALETUDE en zijn ludiek en technisch. Alle aspecten van het monteren van steigerconstructies komen aan bod, maar met de nadruk op risicopreventie op het werk.

Een jury bestaande uit professionals zal de monteurs beoordelen op het vlak van naleving van de veiligheid, uitvoering, tijd, teamwork en creativiteit.

Alle proeven werden bedacht met de goedkeuring van Alpes Contrôles.

Het doelpubliek

De professionals uit de sector:

➔ De mensen uit de entertainmentsector (technici, riggers, heftruckbestuurders en regisseurs)

➔ Fabrikanten en partners, die komen kijken hoe hun materiaal en hun vaardigheden eindelijk voor het voetlicht worden geplaatst: Alpes Contrôles, GL Audiovisual, L’Équipeur, L’ÉTÉS Chapiteaux, Layher, Loxam Event, MetalEtude, Petzl, Remanence, Synpase

➔ De uitgenodigde bedrijven uit de podiumsector: Scenetec, Steelscenique, Riggup, NTS, Stacco, Acces Scène, ...

Het grote publiek

Dankzij het Bal des Ferrailleurs, de indrukwekkende demonstraties van de professionals, de stands van de fabrikanten en toffe animaties zoals de airbag-sprong, een buikglijbaan, hamerslingeren en een quiz, worden niet-ingewijde toeschouwers aangetrokken die enkel willen genieten van een feestelijke dag en van de gelegenheid willen gebruikmaken om te ontdekken wat er achter de schermen gebeurt!

Het evenement wordt georganiseerd door de S.C.A.F.F., speciaal opgericht voor dit grootse kampioenschap. De organisatie brengt professionals uit de entertainmentsector samen die een polyvalent en gemoedelijk team vormen en de vaardigheden van iedereen ten volle benutten.

"Doorheen het jaar observeren wij evenementen waarvoor we werken. We merken goede ideeën op, maar ook de gedurfde nieuwigheden en de successen, en gebruiken ze voor de wedstrijd die we organiseren."

Meer info : 

S.C.A.F.F.      http://www.lebruitdumarteau.eu/index.php/le-championnat/

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coordination générale : Léa Sabot – +33 6 77 45 81 00