Wat zeggen onze leden: Microson

Met veel plezier geven we het woord aan Christian Dewaet, medezaakvoerder van Microson, een grote Belgische speler in de wereld van de simultaanvertaling.

Per jaar verzorgen wij meer dan 1.500 congressen, werkvergaderingen en andere evenementen voor onze klanten. Wij zijn met onze tijd meegegaan qua innovatieve technologieën en bieden nu video conferencing en live streaming oplossingen voor kleine en grote groepen. Dankzij die nieuwe technologieën kunnen we onze klanten nu het comfort van simultaanvertaling bieden met echte professionele tolken, maar vanuit een vergaderzaal op kantoor, thuis, of waar ook ter wereld. Wij kunnen voor alle apparatuur zorgen tijdens fysieke, virtuele of hybride vergaderingen: cabines voor de tolken, infraroodstraling in de zaal en koptelefoons voor de deelnemers, of een videoconferencing platform waarin die apparatuur ingebed zit. Wij kunnen ook helpen tolken te vinden met de juiste talen voor het aanwezige publiek. Microson is een bedrijf op mensenmaat, niet te klein en niet te groot. Dit laat ons toe je een gepersonaliseerde begeleiding aan te bieden. Vandaar ons motto: Small enough to care, large enough to… make it happen.

Wij zijn aangesloten bij BESA als  technische leverancier van congressen en events en als dusdanig willen we aansluiting vinden bij mensen die dezelfde activiteit uitoefenen en dezelfde interesses delen.  Ook de dialoog met die partners binnen mijn vakgebied dat aansluit bij de eventwereld is heel belangrijk. In mijn 35-jarige carrière heb ik enorm veel mensen leren kennen en het zou interessant zijn om hen in een andere context te zien of terug te zien.

We zouden BESA kunnen gebruiken als een platform voor uitwisseling van ideeën, netwerking, om mooie potentiële synergieën te vinden. Een constructieve uitwisseling rond onze ervaringen en oplossingen binnen ons vakgebied.

Voor mij betekent BESA enerzijds de lobby van de evenementenindustrie in België, de stem van de sector naar de politiek toe, en anderzijds een bron van nuttige informatie voor onze sector. Ik hou mezelf op de hoogte via de website van BESA – heel goed gedaan trouwens -, de newsletters en de sociale media. Ik volg o.a. alles wat betreft het paritair comité specifiek voor onze sector en de evolutie van de NACE codes.

Een federatie als BESA lijkt me dus meer dan nuttig, dat is ook bewezen deze laatste maanden.

Christian Dewaet, Medezaakvoerder Microson

Microson is een toonaangevende Belgische leverancier van apparatuur & diensten voor simultaanvertaling met 40 jaar ervaring. 

Meer info: www.microson.be