Wat zeggen onze leden: AMPLO

Wat zeggen onze leden: AMPLO

donderdag 23 juni 2022

AMPLO begon als Sociaal Bureau voor kunstenaars (SBK) en groeide uit tot een toonaangevende en betrouwbare HR-partner voor de creatieve sector. Naast payroll en personeelsadministratie bieden zij een scala van aanvullende services. Amplo werkt op maat van eindklanten, freelancers en de sector in zijn geheel.

"Wij zijn HR expert voor de brede creatieve sector. Denk aan animatie, AV, cultuur, freelancers zoals copywriters, fotografen, enz. ... We gaan dus wel breder dan de eventsector tout court. We doen dat in heel België. Wij hebben kantoren in élke Vlaamse province maar ook in Luik, Charleroi, Namen en Brussel.

Wij zijn er voor freelancers die liever niet zelfstandig willen worden maar ook voor de opdrachtgevers, voor beide partijen dus. Wij regelen alle administratie die nodig is voor een werkopdracht zoals bijvoorbeeld dimona, checken of de loonvoorwaarden kloppen, de loonbarema’s en de uren gerespecteerd worden, of de veiligheid in orde is. Wij zorgen voor de verzekering, een correct contract en vergoeding, enz. ... We geven véél info, zowel naar individuen als bedrijven. We zorgen voor correcte contracten en correcte verloning zodat iedereen gerust kan zijn dat alles in orde is en er met een gerust hart aan de job kan beginnen.

Dikwijls gaat het ook om mensen die al een “vaste” job hebben maar die extra uren als freelancer willen werken. Dat kan perfect via AMPLO. Zelfs als je werkloos bent kan je via ons toch een aantal uren werken zonder dat je persé je uitkering volledig verliest. Wij onderscheiden ons van andere payrollers omdat we héél hard op maat werken. Iedereen die via ons werkt heeft een contactpersoon die zijn of haar traject persoonlijk volgt en samen te bekijken wat de beste invulling is.

Sinds kort werken we ook actief op vacatures. Wij hebben immers een zeer groot bestand van freelancers. Daarvoor hebben we AMPLO jobs opgestart. We zien dat er hier in de sector echt nood aan is omdat de jobs niet altijd ingevuld raken. Daarnaast hebben we ook een partnership met Crewbooking. Dat is een platform dat freelancers en bedrijven matcht. Zowel freelancers als bedrijven kunnen via deze recruitment en planning tool heel gericht zoeken én matchen.
Crewbooking is ook internationaal. Belgische eventbedrijven die in het buitenland een lokale crew zoeken, kunnen die vinden via dit platform. Omgekeerd kan ook natuurlijk, buitenlandse firma’s die hier in België een lokale crew zoeken voor hun producties kunnen hier ook terecht.

Wij zijn sinds 2019 lid van BESA. Wij vinden het heel interessant dat eventbedrijven en freelancers verenigd zijn. Het is ook belangrijk om kennis en informatie uit en over de sector samen te brengen, ook om cijfers te verzamelen, te bundelen en daarmee aan de slag gaan “voor” de sector als geheel. Wat dat betreft zit BESA op dezelfde lijn als AMPLO. Dit is echt belangrijk. Dat hebben we ook tijdens de coronacrisis gemerkt. Dat BESA zijn best doet om informatie vlotter te doen doorstromen naar haar leden via newsflashes en social media kunnen wij zeker appreciëren. Wij volgen dit actief, nemen soms ook dingen over dus zeker zo verder blijven doen!

Goed dat er ook al stappen gezet waren naar meer samenwerking vòòr de crisis en dat dit ook nà de crisis verder gezet wordt. De overheid moet weten naar wie ze zich kunnen richten, wie hun gesprekspartner is voor de eventsector. Daarom kan het belang van een federatie niet hard genoeg worden onderstreept. We vonden dit al belangrijk vòòr de crisis en corona heeft dat nog maar eens verduidelijkt. Ik hoop dus dat BESA op hetzelfde élan kan doorgaan en dat de steun van de leden behouden blijft. Dat is echt nodig om het werk verder te kunnen zetten. Er is zeker nog een weg af te leggen. Er zijn veel organisaties en het is niet altijd eenvoudig om de neuzen in de juiste richting te krijgen. Naar de overheid toe is een federatie, een sector die met één stem spreekt, gewoon noodzakelijk om dingen te kunnen realiseren."

Lieselotte Deforce, Senior Commercial Manager AMPLO

---

Meer info: www.amplo.be

Ander nieuws

image
40 jaar ETC, dat moest gevierd worden!

5 juli, 2022

Het Franse eventbedrijf ETC vierde onlangs zijn veertigste verjaardag met e...
image
De Circular Event Toolkit, een toolbox voor meer verantwoorde evenementen

5 juli, 2022

De Circular Event Toolkit wil leveranciers en projectmanagers uit de events...
image
Kies de juiste vennootschapsvorm voor je zelfstandige activiteit

4 juli, 2022

Welke vennootschapsvorm je als freelancer best kiest voor je zelfstandige a...
image
Elektronisch kunnen betalen is vanaf vandaag verplicht

1 juli, 2022

De overgang naar het digitale tijdperk is finaal ingezet: vanaf vandaag moe...
image
Wat zeggen onze leden: Microson

30 juni, 2022

Met veel plezier geven we het woord aan Christian Dewaet, medezaakvoerder v...
image
Oproep: stel je kandidaat voor het dagelijks bestuur van BESA!

29 juni, 2022

Ben jij een dynamische en enthousiaste teamspeler? Wil jij een actieve rol ...
image
Een spetterende MICE Party 2020/22 voor nog eens 15 jaar Eventonline!

28 juni, 2022

Als de uitnodiging voor de MICE Party in je mailbox valt, dan weet je dat j...
image
BESA erkend als werkgeversfederatie

26 juni, 2022

We kregen deze week de bevestiging dat de aanvraag voor de verlenging van o...