Vlaamse voorschotwaarborgregeling voor de eventsector

De Vlaamse overheid erkent het belang van onze eventbedrijven, niet alleen in Vlaanderen zelf maar ook internationaal. Ze legt nu extra budget op tafel om de voorbereidingen van onze festivalzomer toch op gang te trekken.

Overal in de wereld spelen onze eventbedrijven een rol bij de organisatie van grote sport-, muziek- en culturele evenementen. Dat is de Vlaamse overheid niet ontgaan. Het klonk haast als een liefdesverklaring toen Vlaams minister van Economie Hilde Crevits het vorige week in het Vlaams Parlement had over de eventsector en de festivalzomer die er onder normale omstandigheden aan zou komen.

De Vlaamse regering trekt 60 miljoen euro uit om die  festivalzomer te redden. Het virus laat zich niet vastpinnen of vastprikken op een datum, maar dat is nu net voor de evenementensector, voor de festivals, een groot probleem. Volgens Vlaams minister van Economie Hilde Crevits is het wel de moeite waard dat de evenementensector de nodige voorbereidingen begint te treffen.

Met de Voorschotregeling voor organisatoren wil de Vlaamse overheid de Vlaamse eventsector zuurstof geven om de zomer voor te bereiden. Organisatoren die een festival willen organiseren kunnen voorschotten vragen en moeten die enkel terugbetalen als het event niet mag doorgaan.