Versoepelingen: wat zit er in voor de eventsector?

Het overlegcomité kondigde deze week een aantal versoepelingen aan met het oog op de heropstart, waaronder ook een paar zij het voorzichtige voor de event- en cultuursector.

In de versoepelingen die het overlegcomité vooropstelde voor de herneming van het economische en maatschappelijke leven, noteerden we ook een aantal zeer voorzichtige versoepelingen voor de event-en cultuursector. Het zijn voorlopig slechts kleine stapjes, maar we geven ze toch mee:

  • vanaf 26/04: organisatie van testevents;
  • vanaf 08/05: organisatie van outdoor events met maximum 50 personen is toegelaten, op voorwaarde dat de stiuatie op de intensieve zorg verbeterd is;
  • vanaf juni: meer mogelijkheden voor events zowel binnen als buiten, ook op voorwaarde dat de stiuatie op de intensieve zorg blijvend is verbeterd.

We kijken zeker uit naar het volgende overlegcomité dat gepland is op vrijdag 23/04 en dat helemaal in het teken staat van de event- en cultuursector!

Welke perspectieven er ook worden geboden, gezien de lange doorlooptijd die nodig is voor de organisatie van evenementen en de heropstart van de sector, rekenen we op aangepaste steunmaatregelen en de verlenging van bestaande federale en regionale steunmechanismen, zoals de technische werkloosheid omwille van corona.

We staan uiteraard ook achter de vraag van onze zusterfederatie Febelux voor een heropening van beurzen en congressen ten laatste op 1 september en een aangepast beurzenprotocol in samenwerking met het coronacommissariaat.