The MMF Guide To Mental Health: een hulpmiddel tegen burnout & stress in de live industrie

In 2017 publiceerde The Music Managers Forum een eerste keer haar “The MMF Guide To Mental Health”, met een update in 2021. De tips & tricks zijn bedoeld voor de muziekindustrie maar zijn ook perfect toepasbaar voor iedereen die werkt in events.

Dat leven en werken in onze sector dikwijls gepaard gaat met stress is geen geheim. De werkdruk en de onverbiddelijke deadlines (een event schuif je nu eenmaal niet somaar eventjes naar achter), de onregelmatige werkuren, de onzekerheid van het freelancerbestaan, … het zijn allemaal factoren die ertoe bijdragen dat de eventsector bekend staat als één van de meest gevoelige voor burnout en stress.

In 2017 publiceerde The Music Managers Forum een eerste keer haar “The MMF Guide To Mental Health” in samenwerking met Music Support en Help Musicians, met een update in 2021.

Deze gids, geschreven in samenwerking met Sam Parker van Parker Consultancy, gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg, is  specifiek afgestemd op het welzijn van managers in de muziekindustrie, maar is ook heel toepasbaar op onze stressvolle eventindustrie. 

De gids bespreekt onderwerpen zoals stressmanagement, angst, depressie, alcoholisme, drugsverslaving, enz. …

Je kan de gids hier dowloaden.

Ben je actief in de professionele sector podiumkunsten en muziek? Dan kan je gratis terecht bij WeListen voor een gesprek. Zij bieden je een klankbord als je je niet zo goed voelt in je werksituatie, last hebt van stress, betrokken bent bij een conflict of situatie van grensoverschrijdend gedrag, zoekt naar meer verbinding met jezelf en/of je werkomgeving, …

Bron: https://www.greenevents.nl/wp-content/uploads/2021/05/MMF_Guide_to_Mental_Health_2021.pdf