ShowTex viert 40 jaar vakmanschap in entertainmenttextiel

Het Antwerpse ShowTex hoort zonder enige twijfel thuis in het rijtje Vlaamse eventbedrijven dat naam en faam heeft gemaakt in de internationale eventwereld. Het bedrijf is al veertig jaar lang een vaste waarde als het gaat om entertainmenttextiel.

Als producent van entertainmenttextiel heeft BESA member ShowTex een zeer brede klantenportefeuille in binnen- en buitenland. Bijna alle Belgische theaterhuizen zijn er kind aan huis, net als alle televisiezenders, Plopsaland Indoor, The Night of the Proms, musicals, Cirque du Soleil en befaamde operahuizen als de Scala in Milaan.

Het succesverhaal begon begin jaren 80. Na een tijdje te hebben meegedraaid in de theaterwereld en daar de impact van decor op het lichtdesign te hebben gezien, richtten Koen Van Kerkhoven en Wim Lemmens hun bedrijfje Pandora Theatertechnieken op. Ze specialiseerden zich in de combinatie van textiel in beweging en licht. De rest is eventgeschiedenis: het bedrijf werd ShowTex en groeide uit tot een internationale groep, met filialen overal ter wereld.

Beprinte en fluwelen decorstoffen, akoestische gordijnen, projectiedoeken, geluidsabsorberende velours, voiles, … ShowTex heeft het allemaal. Je kan het zelf gaan ontdekken in hun showroom in Burcht. Op de ShowTex website vind je ook een portfolio met de vele schitterende projecten van de afgelopen jaren: https://www.showtex.com/nl/recente-projecten.

Een kleine greep:

De Sacré-Coeur basiliek in Parijs bestond in 2020 100 jaar, en dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Een unieke gelegenheid waarvoor scenograaf Bruno Seillier een knappe installatie ontwierp met betoverende lichteffecten, audiofragmenten en 1100 m² aan decoratietextiel.
De beste manier om een gebogen plafondstructuur te bekleden? Reken op de flexibiliteit en veelzijdigheid van brandwerende stoffen. Op maat gekleurde textielstroken in Cyclo 270 maken de kenmerkende plafondstructuur van Carré compleet.
Op het dak van Docks Brussel vind je de evenementenzaal Docks Dome. Een ruimte die snel is aangepast aan de wensen van ieder event dankzij een veelzijdig ophangsysteem met imposante nachtblauwe fluwelen gordijnen.
Een bonte mix van kleurrijk decoratietextiel zorgt voor sfeer en gezelligheid in je Tv-studio. Prachtig gedrapeerd studiotextiel in opvallende kleuren en vormen doet het TV-decor van “Opvoeden doe je zo” van ieders televisiescherm spatten.
Tijdens Ramadan transformeerde ShowTex de Madinat Arena in Dubai in een sprookjesachtige locatie die recht uit de verhalen van Duizend-en-een-nacht leek te komen. Fonkelende lichtjes, reusachtige kroonluchters, schitterende spiegels en een enorme hoeveelheid bedrukt ShowTex-materiaal toverden de imposante ruimte om tot een stijlvolle en feestelijke place-to-be.