Het kan dan toch!

  • zondag, 18 oktober 2020
Het kan dan toch!

Is het de absolute prioriteit dat de zorgsector overeind blijft? Natuurlijk! De zorg mag rekenen op onze steun.

Verdient de horeca hulp! Uiteraard!

Zijn deze maatregelen de juiste? Hopelijk wel! Die curve moet naar beneden.

De regeringen van dit land reageren gepast met ondersteuning voor de getroffen ondernemers. Premier De Croo wil niemand loslaten, prima! Vandaag is er een goed pakket aan ondersteuning, ook voor de ondernemers in de eventsector.

Lees meer...

Stand van zaken op 1 augustus 2020

  • zaterdag, 01 augustus 2020
Stand van zaken op 1 augustus 2020

De Alliantie van eventfederaties, met steun van de promotoren

Gezien het stijgende aantal besmettingen met als gevolg het terugschroeven van het aantal aanwezigen op evenementen, zal de Eventalliantie van koers moeten veranderen. Aangezien wordt verwacht dat de problemen pas opgelost zullen zijn als er een vaccin is, zullen we als sector keer op keer verhinderd worden om ons werk uit te voeren. We kunnen dus niet ‘al werkend’ uit deze crisis geraken, zoveel is duidelijk.

Lees meer...

Bedankt!

  • dinsdag, 23 juni 2020
Bedankt!

Donderdag 18 juni organiseerden we aan het iconische Paleis 5 van Brussels Expo een stille protestactie om onze vergeten eventsector onder de aandacht te brengen van de overheid. Meer dan 1.300 "vergeten" flightcases van grote en kleine bedrijven van overal ten lande symboliseerden de 80.000 werknemers die nog steeds geen perspectief hebben voor een heropstart van onze sector.

Lees meer...

Oprichting Confederation Events

  • donderdag, 14 mei 2020
Oprichting Confederation Events

Op woensdag 15 april 2020 werden de handtekeningen gezet onder de statuten van het nieuwe “Confederation Events” (CE) en hiermee werd de oprichting van de vzw geregistreerd en bekrachtigd.

Lees meer...

Veilige heropstart eventsector komt dichterbij

  • dinsdag, 12 mei 2020
Veilige heropstart eventsector komt dichterbij

Nu we stilaan stappen zetten uit de lockdown, is iedereen op zoek naar richtlijnen en instrumenten om die exit te begeleiden. Dat is niet anders in de eventsector. Daarom heeft Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir de voorbije weken samen met de Alliantie van Belgische Eventfederaties (ACC, Febelux, BESA & BECAS), Toerisme Vlaanderen en EventFlanders aan een instrument gewerkt om de eventsector op een veilige manier weer op te starten.

Lees meer...

Voorstel tot steunmaatregelen aan de evenementensector

  • zaterdag, 02 mei 2020
Voorstel tot steunmaatregelen aan de evenementensector

De sector werd als eerste hard getroffen door de veiligheidsmaatregelen die door de overheden genomen werden in de context van het coronavirus. Alle evenementen moesten onmiddellijk stopgezet worden. De bedrijven in onze sector hebben meteen hun verantwoordelijkheid genomen.

Lees meer...