Nieuwe steun van de Brusselse regering voor de Brusselse eventbedrijven

De Brusselse regering maakt 66 miljoe euro vrij voor nieuwe economische steunmechanismen voor secteoren die nog altijd zwaar getroffen zijn door de crisis. Ook de Brusselse eventbedrijven kunnen dus rekenen op nieuwe steun van de Brusselse regering.

De eventsector heeft de activiteiten hervat maar wel in een tempo dat bepaald wordt door het tijdschema dat het Overlegcomité heeft vastgelegd voor de afbouw van de inperkingsmaatregelen. Het herstel van de sector is dus ingewikkeld en op lange termijn nog grotendeels onvoorspelbaar. De cashflow is laag en de bestellingen worden maar langzaam bevestigd. Daarom komt de Brusselse regering met een nieuw steunpakket.

Steunpremie voor de eventsector

Deze steunregeling voor de sectoren evenementen en cultuur, alsmede toerisme, sport en discotheken, is bedoeld als voortzetting van de steun waarmee in het kader van de Tetra-premie een begin is gemaakt. Deze premie zal worden berekend op basis van het aantal VTE's en vooral van het omzetverlies.

Lening voor de cultuur- en evenementensector

Sinds het begin van de crisis heeft het Brussels Gewest leningen opgezet met bijzonder aantrekkelijke voorwaarden voor Brusselse bedrijven. De leningen voor herstel of Oxygen en de gedelegeerde opdracht zijn op grote schaal gebruikt door de Brusselse economische sectoren. De event- en culturele sector werken volgens een zeer specifieke logica. Voor hen zal dus een nieuwe lening door het Gewest worden gefinancierd en georganiseerd.

Bron: https://maron-trachte.brussels/nl/2021/07/19/brusselse-regering-maakt-66-miljoen-euro-vrij-voor-nieuwe-economische-steunmechanismen-voor-sectoren-die-nog-altijd-zwaar-getroffen-worden-door-de-crisis/

Photo by Frédéric Paulussen on Unsplash