NACE codes binnen de eventsector: less is more

Eén van de dingen die het voor de overheid moeilijk maakte om de juiste steun bij de juiste bedrijven te krijgen, is de warboel aan NACE-codes. Daar wil de Event Confederation nu iets aan doen.

Wie het dossier Paritair Comité een beetje heeft gevolgd, weet dat we aan tafel zitten met de werkgevers van PC 100 en PC 200 om de eventbedrijven uit hun PC te laten aansluiten bij ons nieuw op te richten paritair comité. Om duidelijk te maken over hoeveel bedrijven het precies gaat en over welke NACE codes het gaat, hebben zij deze informatie opgevraagd bij het RSZ.

Daar wringt een grote schoen want het RSZ aanvaardt momenteel maar 14 NACE codes voor onze sector en dat terwijl er volgens Deloitte niet minder dan 271 (!) binnen onze sector worden gebruikt en de leden van de federaties aangesloten bij de Event Confederation alleen al met 69 RSZ NACE codes werken.

Het volgende item op de lange To Do lijst van de Event Confederation is dus het herleiden van die wirwar van 271 NACE codes naar een aantal dat aanvaardbaar is voor de RSZ. Na wikken we wegen werd uiteindelijk een lijst van 32 codes weerhouden die we willen voorleggen aan de RSZ. Als zij met deze ingeperkte lijst akkoord gaan, is het dus key dat je minstens één van deze 32 NACE codes in jouw bedrijfsgegevens binnen de KBO laat optekenen om problemen in de toekomst te vermijden.

Wordt vervolgd!

Photo by Prateek Katyal on Unsplash