Project “Help in de zorg” gelanceerd

Vorige week werd de Event Confederatie door het kabinet van Minister Crevits gevraagd om actief mee na te denken over oplossingen om de hoognodige hulp voor de zorg vorm geven. Deze ochtend werd het project “Help in de zorg” gelanceerd.

Vorige week werd de Event Confederatie door het kabinet van Minister Crevits gevraagd om actief mee na te denken over oplossingen om de hoognodige hulp voor de zorg vorm geven. Deze ochtend werd het project "Help in de zorg" gelanceerd.

Mensen helpen en oplossingen zoeken. Als eventmedewerkers doen we het elke dag. Dat kan ook op manieren waar we niet meteen aan denken, zoals in de zorgsector die het nu bijzonder moeilijk heeft. De zorgsector ziet vandaag een 3000-tal mensen uitvallen door ziekte, quarantaine, overbelasting … Dat zorgt uiteraard voor extra belasting voor diegenen die aan het werk zijn. Tegelijkertijd zijn er tal van taken in een ziekenhuis of woonzorgcentrum die niet noodzakelijk door medisch opgeleide mensen dienen uitgevoerd te worden. Deze taken laten uitvoeren door anderen ontlast de medische mensen en laat hen focussen op de medische prioriteiten.

Een groot deel van onze people & hospitality agencies heeft zich al bereid verklaard om pro-actief profielen te zoeken en de beschikbare vacatures te helpen invullen. Het gaat om de volgende profielen: logistieke hulp, hulp bij het verdelen van maaltijden, onderhoud van infrasructuur, bij administratie, animatie, organisatie van bezoeken, enz. …. niks wat wij niet kunnen!

Er zijn vacatures overal in Vlaanderen (dus ook in jouw buurt!), voltijds maar ook deeltijds, en voor alle duidelijkheid: het gaat om betaalde jobs.

Waarom steunen we dit?

  • Het kan overal in Vlaanderen, in ieders buurt.
  • Het kan heel flexibel, per dag, meerdere dagen, week, enkel weekend, …
  • Het doel is enkel om tijdelijk bij te springen.
  • Het laat toe aan onze mensen in Tijdelijke Werkloosheid om meer te verdienen dat het afgetopte bedrag. Na 7 maanden zal de mogelijkheid om iets bij te verdienen, zeker welgekomen zijn.
  • Het kan prima zonder medisch diploma.
  • We hebben als sector ook een maatschappelijke rol. We kunnen niet de andere kant op kijken voor deze vraag.
  • Het laat toe om onze mensen te dynamiseren en zich terug nuttig te laten voelen, ze terug te activeren met zicht op een heropstart van onze sector.

Wat door sommigen een beetje lacherig werd afgedaan als een grapje of zelfs een belediging voor onze sector, is eigenlijk een heel goed idee waarmee we meteen ook laten zien dat we pragmatisch zijn en out of the box kunnen denken, iets waar we in onze sector zowiezo goed in zijn.

Vacatures en meer info vind je op: www.helpindezorg.be

Bestaat de kans dan niet op een talent drain?

Zeker, de kans bestaat inderdaad dat er waardevolle mensen een carrièreswitch op langere termijn doen. Maar ook als deze oproep er niet zou zijn, bestaat de kans dat dynamische mensen de sector verlaten. We hopen dat straks de passie groot genoeg is om terug te keren.

Als werkgever en werknemer kan je terecht voor verdere concrete informatie over de combinatie met tijdelijke werkloosheid op https://www.rva.be/nl/documentatie/infoblad/t2