Gratis opleidingen voor de eventsector via FOREM

Gratis opleidingen voor de eventsector via FOREM

zondag 29 november 2020

Werknemers uit de eventsector die in Wallonië wonen en die met technische werkloosheid thuis zitten kunnen zich gratis bijscholen via FOREM. Event Confederation en FOREM selecteerden samen een aantal opleidingen die interessant kunnen zijn voor onze sector.

Ook in Wallonië werd, samen met FOREM, het initiatief genomen om aan de werknemers uit de eventsector de mogelijkheid te bieden om zich bij te scholen en competenties te ontwikkelen die interessant zijn voor de sector.

Veel werknemers in onze sector zitten vandaag immers op tijdelijke werkloosheid thuis, iets waar we niet echt gelukkig mee zijn: we zouden uiteraard veel liever volop aan de slag zijn. Dat kan nu even niet en mogelijks is dat nog even zo.

Het is heel logisch dat de bedrijven in onze sector zich zorgen maken over de toekomst en over hun medewerkers: we willen allemaal een talent-drain vermijden, en tegelijkertijd medewerkers toelaten om zich bij te scholen nu daar de tijd voor is, iets waar we onder normale omstandigheden misschien niet zouden toe komen.

Daarom hebben Event Confederation en FOREM de koppen bijeen gestoken en een selectie gemaakt van opleidingen die nuttig kunnen zijn in onze sector, en die bovendien helemaal gratis zijn! Het kost de bedrijven niets, het kost de werknemers van de bedrijven niets.

Er zit iets in voor iedereen: talen, grafische opleidingen, technische bijscholing, werken op hoogte, veiligheid, software, digitalisering, economische skills, enz. ... Uiteraard is het volledige gamma aan opleidingen van FOREM ter beschikking. Je moet je dus zeker niet beperken tot de opleidingen die werden gepreselecteerd.

Via de link hierachter vind je een document (in het Frans) met meer informatie over dit aanbod, bedoeld voor de werknemers in de sector die in Wallonië wonen, die zo hun keuze kunnen maken in het aanbod: https://bit.ly/2JgWLos

Werknemers die een opleiding willen volgen, dienen zich eerst in te schrijven als tijdelijk werkloos bij FOREM. Die inschrijving is noodzakelijk om je verzekering tijdens de opleiding en de financiering ervan in orde te brengen. Om je in te schrijven volstaat het om het call center van FOREM te bellen op 0800/93.947 of om contact op te nemen met de klantendienst van jouw regio (je vindt de klantendienst van jouw regio hier: https://www.leforem.be/contact/services-clientele.html).

We vragen uitdrukkelijk aan de bedrijfsleiders in onze sector om deze mogelijkheid bij hun werknemers stevig te promoten. Het is in ieders voordeel, zowel dat van de werknemers als dat van de werkgevers. De extra verworven competenties staan bij herneming van de sector immers ter beschikking van hun bedrijf.

Ander nieuws

image
40 jaar ETC, dat moest gevierd worden!

5 juli, 2022

Het Franse eventbedrijf ETC vierde onlangs zijn veertigste verjaardag met e...
image
De Circular Event Toolkit, een toolbox voor meer verantwoorde evenementen

5 juli, 2022

De Circular Event Toolkit wil leveranciers en projectmanagers uit de events...
image
Kies de juiste vennootschapsvorm voor je zelfstandige activiteit

4 juli, 2022

Welke vennootschapsvorm je als freelancer best kiest voor je zelfstandige a...
image
Elektronisch kunnen betalen is vanaf vandaag verplicht

1 juli, 2022

De overgang naar het digitale tijdperk is finaal ingezet: vanaf vandaag moe...
image
Wat zeggen onze leden: Microson

30 juni, 2022

Met veel plezier geven we het woord aan Christian Dewaet, medezaakvoerder v...
image
Oproep: stel je kandidaat voor het dagelijks bestuur van BESA!

29 juni, 2022

Ben jij een dynamische en enthousiaste teamspeler? Wil jij een actieve rol ...
image
Een spetterende MICE Party 2020/22 voor nog eens 15 jaar Eventonline!

28 juni, 2022

Als de uitnodiging voor de MICE Party in je mailbox valt, dan weet je dat j...
image
BESA erkend als werkgeversfederatie

26 juni, 2022

We kregen deze week de bevestiging dat de aanvraag voor de verlenging van o...