Gratis bijscholen via de VDAB? Dat kan!

Gratis bijscholen via de VDAB? Dat kan!

vrijdag 27 november 2020

Werknemers uit de eventsector die in Vlaanderen wonen en die met technische werkloosheid thuis zitten kunnen zich gratis bijscholen via de VDAB. Event Confederation en VDAB werkten samen een shortlist uit van bijscholingen die interessant zijn voor onze sector.

Veel werknemers in onze sector zitten vandaag op tijdelijke werkloosheid thuis. Dat is voor niemand fijn. We zouden uiteraard veel liever volop aan de slag zijn. Dat kan nu even niet en mogelijks is dat nog even zo.

Het is heel logisch dat de bedrijven in onze sector zich zorgen maken over de toekomst en mogelijks nog meer over die van hun medewerkers. We willen allemaal een talent-drain vermijden, maar even goed zorgen dat medewerkers hun competenties kunnen ontwikkelen nu daar de tijd voor is, iets waar we in normale druk druk drukke tijden misschien niet onmiddellijk toe komen. Dat kan via de VDAB. En nog beter: het is zelfs helemaal gratis! Het kost de bedrijven niets, het kost de werknemers van de bedrijven niets.

Event Confederation en VDAB sloegen daarom in Vlaanderen de handen in elkaar en werkten samen een shortlist uit, een soort van preselectie van opleidingen op maat van onze sector. Er is voor elk wat wils: talen, grafische opleidingen, technische bijscholing, werken op hoogte, veiligheid, software, digitalisering, economische skills, enz. ... Uiteraard is het volledige gamma aan opleidingen van de VDAB ter beschikking. Je moet je dus zeker niet beperken tot de opleidingen in de shortlist.

Het document met de shortlist vind je via deze link: https://bit.ly/37fbj00.

De thema’s van de opleidingen in het document zijn ‘clickable’. Zo kom je onmiddellijk uit in de selectie van je voorkeur. Dit document is bedoeld voor alle werknemers in onze sector die hun woonplaats in Vlaanderen hebben. Mogen we aan de werkgevers van onze bedrijven vragen om dit digitaal aan al hun werknemers te bezorgen?

Tot slot, het is van belang dat werknemers in het contact met VDAB aangeven dat ze in de eventsector werken. Aangezien we als sector geen uniform Paritair Comité en/of NACE-codes hebben, is het voor VDAB niet mogelijk om een bedrijf automatisch te koppelen aan de eventsector. Dat betekent dat de VDAB-adviseur op basis van identificatie van het bedrijf niet zomaar de link zal kunnen leggen.

We vragen uitdrukkelijk aan de bedrijfsleiders in onze sector om deze mogelijkheden bij hun werknemers stevig te promoten. Het is in ieders voordeel, zowel dat van de werknemers als dat van de werkgevers. De extra verworven competenties staan bij herneming van de sector immers ter beschikking van hun bedrijf.

Ander nieuws

image
User experience optimalisering bij virtuele en 3D events: oproep deelname eventbedrijven begeleidingsgroep

6 december, 2023

De expertisecel Immersive Art & Entertainment van Hogeschool PXL wil de erv...
image
Sociale hervorming voor kunstwerkers: artistiek-technische functies eindelijk erkend

6 december, 2023

Vanaf 2024 vervangen het kunstwerkattest en de kunstwerkuitkering definitie...
image
WILM survey: welbevinden van vrouwen in de live muziekindustrie

4 december, 2023

Vrouwen in technische beroepen zijn ook in de eventsector een minderheid. W...
image
Nieuwe regeling voor jaarlijkse vakantie in 2024: overdracht van niet-opgenomen verlofdagen

29 november, 2023

Op dit moment geldt dat als een werknemer tijdens zijn vakantie ziek wordt,...
image
Koop nu je ticket voor Echo24 en geniet van de vroegboekkorting!

28 november, 2023

Schrijf je nu in voor Echo24, het event van de Event Confederation op 6 feb...
image
Walkies4Events Workshop Radiocommunicatie - 14 & 15/12

28 november, 2023

Wat kan je doen met radiocommunicatie en hoe gebruik je die walkie op de go...
image
Onderzoek: Inclusie in de context van muziekfestivals en events

22 november, 2023

5% ofwel meer dan een half miljoen van de Belgische bevolking vormt een onz...
image
Koop nu je ticket voor Echo24 en krijg een deel van je ticket terugbetaald!

19 november, 2023

De editie van 2023 was een daverend succes. We hopen je dus terug te zien o...