Freelancers kunnen verzekering gewaarborgd inkomen ​​verlengen tot 67 jaar

Freelancers met een verzekering “Gewaarborgd Inkomen” genieten binnenkort een gegarandeerde inkomensbescherming tot 67 jaar. Dat zegt Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsmaatschappijen.

De verzekering gewaarborgd inkomen zorgt voor een (gedeeltelijk) vervangingsinkomen in geval van langdurige arbeidsongeschiktheid en is één van de must have verzekeringen voor freelancers. Deze verzekering is traditioneel geldig tot de leeftijd van 60-65 jaar. Nu er van iedereen echter verwacht wordt om langer te werken en de pensioenleeftijd ook wordt verhoogd, hebben de verzekeraars beloofd om ook de dekking voor inkomensbescherming uit te breiden. De inkomensbescherming voor zelfstandige klanten zal worden uitgebreid tot de wettelijke pensioenleeftijd, ttz. 66 jaar vanaf 2025 en 67 jaar vanaf 2030.

Deze belofte is onderdeel van een nieuwe gedragscode voor verzekeraars die op 1 januari van kracht werd. De nieuwe gedragscode bevat een clausule waarin staat dat zij uiterlijk eind 2026 contact moeten opnemen met hun verzekerde klanten. Als hun contract voor deze datum afloopt, kunnen zelfstandigen het proces ook zelf opstarten via de reguliere kanalen. Een voorafgaande medische vragenlijst of onderzoek is niet nodig.

De gedragscode is van toepassing op alle vormen van inkomensbeschermingsverzekeringen die een pensioen bieden waarvan de huidige dekking minstens tot de leeftijd van 60 jaar loopt, dus ook op aanvullende verzekeringen en op individuele inkomensverzekeringen die werknemers in loondienst afsluiten.

Meer info: https://press.assuralia.be/zelfstandigen-kunnen-verzekering-gewaarborgd-inkomen-verlengen-tot-67-jaar

Afbeelding van moerschy via Pixabay.