Feestelijke opening van het Belgisch voorzitterschap van Europa in Mechelen

Van 1 januari tot eind juni 2024 is België voorzitter van de Raad van de EU. Dat Belgisch voorzitterschap werd in Vlaanderen feestelijk ingezet met op 6 januari een fantastisch openingsfestival in Mechelen in opdracht van de Vlaamse overheid. En daar werkten ook een heleboel BESA members aan mee.

Het eventbureau Sylvester maakte er een fantastische dag van. Er was voor elk wat wils: circusvoorstellingen in de Mechelse cultuurhuizen, de avant-première van de Vlaamse film ‘Here’, stand up comedy, poëzie overal in de Mechelse binnenstad, lezingen van het kruim van onze Vlaamse universiteiten, musea die speciaal voor deze gelegenheid hun deuren opengooiden, polyfone muziek in de kathedraal, muziek in de straten, enz. …

Speciaal voor het event was er een grote overkapping over de markt gezet, een huzarenstukje gezien de draagkracht van de markt (en de parking eronder) dat in goede banen werd geleid door BESA-member Trimex.

De apotheose was natuurlijk de show ‘s avonds op de Grote Markt, onder de creatieve supervisie van Dirk Brossé en Steven Martin, met een schare aan Vlaamse artiesten zoals Bart Peeters, Metejoor, Aaron Blommaert, Coely, Gunther Neefs, Laura Tesoro, enz. … begeleid door het symfonisch orkest Prima La Musica en een gelegenheidskoor. De show werd live werd uitgezonden op VRT Max en een compilatie werd later op de avond uitgezonden door VRT 1. De avond werd een tijd onderbroken door pro Palestijnse betogers maar ondanks dat werd het een groot succes. Het feest werd afgesloten met een concert van Goose en een DJ-set van Dr. Lektroluv en Bibi Seck, met spectaculaire lasers.

Een heleboel BESA-members zorgden met hun expertise voor een schitterend evenement: Ampli (audio), Crackerjack ( logistiek), GSV Verhuur (toiletten), HD Ledshine (LED trailer), Joeps (straatanimatie, make up), Kick (backline), On Site Rental (hekwerk, crash barriers, camerabewaking), PAS Security (security), The Powershop (verwarming), To B-Seen (veiligheid), Trimex (technische directie), Tweepuntnul (people management), Visual Solutions (video), Walkies4Events (walkies), Birgit Walraet (algemene productie).