Energiecrisis: banken staan klaar om bedrijven te ondersteunen

De hoge energieprijzen leggen een bijzondere druk op de financiële situatie van veel ondernemingen. In dit onzekere klimaat wil de financiële sector haar verantwoordelijkheid opnemen en klaar staan om de klanten die het moeilijk hebben maximaal bij te staan.

De energie- en grondstoffenprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen, met grote gevolgen voor de economische situatie in ons land. De hoge energieprijzen leggen ook een bijzondere druk op de financiële situatie van veel ondernemingen. Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, laat weten dat de bankensector in dit onzekere klimaat haar verantwoordelijkheid opneemt en klaar staat om ondernemingen die het moeilijk hebben door de stijgende energie- en grondstofprijzen maximaal bij te staan.

De banken zullen alles in het werk stellen om ondernemingen te helpen om deze moeilijke economische situatie te overbruggen. Ondernemingen die financiële moeilijkheden dreigen te ondervinden door de hoge energieprijzen, kunnen hun bank contacteren om samen op zoek te gaan naar een mogelijke oplossing op maat.

Dreig ook jij financiële moeilijkheden te ondervinden? Contacteer je bank en ga samen op zoek naar een mogelijke oplossing op maat. Er zijn verschillende mogelijkheden om ondernemingen of zelfstandigen een individuele oplossing aan te bieden. Ondernemingen kunnen een uitstel van kapitaalaflossing vragen, maar ook een aanvullende financiering, een verlenging van de looptijd van hun krediet, of zelfs een combinatie van die formules of een andere alternatieve optie.  Wat de beste manier is om een bedrijf uit de financiële moeilijkheden te halen, zal blijken uit het bilateraal overleg met de bank én de beoordeling van elk specifiek dossier.

De banken zullen hun uiterste best doen om alle bedrijven en zelfstandigen die onder financiële druk staan door de energiecrisis, zoveel mogelijk bij te staan en te ondersteunen.

Om ondernemingen wegwijs te maken in de oplossingen op maat, heeft Febelfin de leaflet 'Praat met je bankier voor het te laat is' opgemaakt.

Image by rawpixel.com on Freepik