Elements of AI: een gratis online inleiding voor mensen die er nog niets van kennen

Vraag je je af welke invloed AI op je werk of leven kan hebben, hoe AI zich de komende jaren zal ontwikkelen en welk effect dat op ons zal hebben, hoe AI ook jouw bedrijf kan ondersteunen? Dan is de gratis online cursus “Elements of AI” zeker iets voor jou.

We hebben het over AI is wanneer machines zelfstandig kunnen leren en beslissingen kunnen nemen zoals mensen doen. Dat klinkt erg futuristisch, maar dat is het helemaal niet. Denk maar aan je smartphone, virtuele assistants als Alexa of Cortana, enz. … die je het leven vergemakkelijken.

Door de enorme hoeveelheid gegevens die we dagelijks genereren en de rekenkracht waar we de dag van vandaag over beschikken is kunstmatige intelligentie de laatste jaren explosief toegenomen. Ook voor de eventsector biedt AI mogelijkheden, kijk maar naar het project AI4Events van HoGent.

Wil je zelf inzicht krijgen in hoe AI ook jouw bedrijf kan ondersteunen, bijvoorbeeld bij het het automatiseren van bedrijfsprocessen, gegevensanalyse enz. … maar ken je er niets van? Dan kan de gratis online cursus “Elements of AI” je helpen.

Deze gratis cursus van MinnaLearn en de Universiteit van Helsinki wil  zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om te leren wat AI is, wat er mogelijk is met AI en wat niet, en hoe AI-methoden gecreëerd kunnen worden. De cursus bestaat uit theorie en praktische oefeningen, ook in het Nederlands, en je kan zelf je eigen tempo bepalen. Voor je het weet ben je aardig op weg!

Je vindt de cursus hier: https://www.elementsofai.be/

Photo by Tara Winstead: https://www.pexels.com/photo/person-reaching-out-to-a-robot-8386434/