40 jaar ETC, dat moest gevierd worden!

Het Franse eventbedrijf ETC vierde onlangs zijn veertigste verjaardag met een schitterende party waarop videomapping uiteraard centraal stond.

Wie ETC zegt, denkt meteen aan grote shows zoals die voor de opening van de Olympische Spelen bijvoorbeeld. Het Franse bedrijf is immers al veertig jaar actief met audiovisuele oplossingen voor evenementen wereldwijd, altijd met een specialisatie in videoprojectie, en heeft ondertussen de reputatie een one-stop-shop te zijn voor de meest complexe en indrukwekkende projecten. Zo was er bijvoorbeeld de videomapping van 152m hoog op 57m breed op de Empire State Building voor de lancering van het vierde seizoen van Stranger Things, een koud kunstje voor ETC dankzij hun home-made softwareplatform Onlyview dat alle technologische mogelijkheden van XR/AR, 2D of 3D mapping, tracking, showcontrol, enz. … combineert.

Veertig jaar expertise, dat vroeg natuurlijk om een verjaardagsfeestje, en dat werd grotendeels een Belgische productie waar ook verschillende BESA members een aandeel in hadden: Losberger De Boer (tenten), Showtex (doeken), Novelty (licht en geluid), Splendit (rental techniek), The Powershop (stroom), S-Kwadraat (productie), Birgit Walraet (algemene organisatie) en natuurlijk nog vele anderen.

De eigen ETC know how moest natuurlijk wel centraal staan en dus werd speciaal voor de gelegenheid een op maat gemaakte underground club ingericht in de bedrijfsgebouwen in Parijs, met een live 360° videoprojectie met verschillende sferen aangepast aan de DJ-set. En ook buiten werden de internationale gasten vergast op een speciaal voor de gelegenheid gecreëerde videomapping op de gebouwen.

Het bedrijf werd in 1980 opgericht door de heer en mevrouw Pavillard, en kwam rond de eeuwwisseling in handen van Engie/Ineo. Sinds 2019 behoort ETC tot de groep rond de Duitse ondernemer Thomas Riedel (Riedel Communications) en is de innovatieve toekomst verzekerd!